Store maskiner. Til daglig jobber Arnfinn Surdal med montasje av maskiner til tunnel- og gruvevirksomhet. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)
Kunsten å få store maskiner til å tikke
Alt starter i det små. Helt siden Arnfinn Surdal (39) ble med faren i verkstedet for å mekke på sin første sykkel, har han vært hekta på å fikse ting.
Av Erlend Haddeland (Media Sør)
Montører, ingeniører og industrimekanikere vandrer målrettet i hovedkvarteret til AMV, inne i hallen som huser sprøyteroboter, frontlastere og rigger til tunneler og gruver.
Store, gule frontlastere med belter som bein, skal leveres til entreprenørgiganten Skanska. Ved en av maskinene finner vi Arnfinn Surdal (39), et av de ferskeste tilskuddene i AMV-stallen fra fjoråret.
Med fagbrev som platearbeider og mange års erfaring i industri, både i bedrifter og offshore, var han en attraktiv jobbsøker da det ble en stilling ledig som mekaniker i montasjeavdelingen.
– Jeg liker å få ting til å tikke, sier montøren.
AMV-hallen. Her jobbes det iherdig med å få ferdig en frontlaster som skal leveres til Skanska. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)
Mekaniker fra barnsben av
Godfølelsen av olje på fingrene og å få ting til å virke igjen, har han hatt med seg fra barne- og ungdomsårene med pappa og bror i garasjen.
– Det startet som liten gutt med å fikse sykkelen. Deretter fulgte moped og bil etter. Nå tar jeg gjerne med meg datteren min på 6 år i garasjen. Jeg har lyst å gi henne noe av det samme jeg fikk. Det er en god egenskap å være nevenyttig, og dette må ikke stoppe med meg, sier han og gliser.
Motivasjonen. – Man får skikkelig godfølelsen av å se når alt er ferdig montert, sier Arnfinn Surdal. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)
Det beste med jobben som mekaniker
Produktene til AMV er etterspurte og anerkjente på internasjonalt nivå, og Surdal stortrives med å jobbe i et topp moderne verksted.
– Hva liker du best med jobben din som mekaniker hos AMV?
– Man må se løsninger, være kreativ, og være uredd i betydning at man må teste ut ting hele tiden. Her er det masse å lære, og det er utrolig tilfredsstillende å få alle komponenter til å fungere sammen, sier Surdal.